Davidsfonds cultuurreizen

Davidsfonds Cultuurreizen zijn groepsreizen met een rijk cultureel programma in kleine groepen van geïnteresseerde cultuurliefhebbers. Alle reizen worden begeleid door deskundige Nederlandstalige reisleiders met een zeer grote kennis over en ervaring met de bestemming in kwestie. In de reizen is heel veel inbegrepen, van fooien tot en met excursies, en comfort is verzekerd. Meer informatie over de Davidsfonds Cultuurreizen kunt u hier vinden. De Davidsfonds Cultuurreizen bieden ook een fietstocht langs Romeinse wegen aan. 

Van Romeinse weg tot Fruitspoor. Fietsen door de fruitgeschiedenis in Limburgs Haspengouw, Tongeren, 17 mei 2024

De steden Tongeren en Borgloon worden in de Haspengouwse fruitstreek verbonden door twee historisch belangrijke routes, twee routes waar weliswaar bijna 2000 jaar tijd tussen zit. Enerzijds is er de oude Romeinse weg van Tongeren naar Cassel die van oost naar west, dwars door Vlaanderen liep. Anderzijds is er het Fruitspoor dat in het laatste kwart van de 19de eeuw ontstond. Wij fietsen door de fruitboomgaarden op een van de mooiste stukken van de Romeinse weg, van Tongeren naar Borgloon. Tijdens de terugrit naar Tongeren staat het Fruitspoor centraal. Deze fietstocht brengt je langs heel wat bijzondere plekjes die ik graag met je deel.

Meer informatie over deze fietstocht vindt u hier.

Enkele foto's van de fietstocht vindt u hier

Fietsen over Romeinse heerbanen, Tongeren, 27 augustus 2021

 “Van oost naar west, dwars door Vlaanderen, liep de Romeinse heerbaan Tongeren –  Kassel, de oudste verkeersader van Vlaanderen. Wij fietsen op een van de mooiste stukken van deze route, van Tongeren naar Borgloon en terug. Je ontdekt geen spektakelmonumenten, wel het pittoreske erfgoed van Haspengouw. Vanzelfsprekend zorg ik voor de nodige duiding en enkele sappige anekdotes. Dit dagje fietsen over Romeinse heerbanen brengt je langs heel wat bijzondere plekjes die ik graag met je deel.”

Meer informatie over de Romeinse weg vindt u hier

Enkele foto's van de fietstocht vindt u hier.

Maak jouw eigen website met JouwWeb